Duitse Staande Korthaar Kennel

Uitslag en verslag Dames van Demen 2014

ducky

Klik op Ducky voor meer foto’s

Uitslag:
1ste plaats 335 punten
Frank van der Burg met Noa A-hond
Mw Willie Peek met Yoicka B-hond

2e plaats 335 punten
Vincent Reukers met Jessie B-hond
Brenda Timmer met Abel B-hond

3e plaats 320 punten
Jack Siebering met Luna A-hond
Simon Hendriks met Whisky C/B-hond
Verslag:

Gastvrijheid ten top bij Marianne en Fons de Vocht.

De geschiedenis leert ons dat het ontstaan van “De Dames van Demen” is voort gekomen uit ‘n laatste trainingsavond van de A-groep Regio 3. Op een locatie aan de Maas waar getraind mocht worden behoorde toe aan 3 vrijgezelle broers, om daar evenwicht aan te brengen werd de naam De Dames van Demen geboren.
Uitgangspunt is dat gezelligheid voorop staat. Door loting wordt een A-korthaar gekoppeld aan een BC/C-korthaar.
Na een uitermate hartelijk ontvangst met koffie en iets lekkers erbij gingen de 22 kortharen met voorjagers, keurmeesters, helpers naar de eerste proef.
Proef 1
Er werd geschoten in een veld waar de B-hond een konijn moest apporteren. Tijdens het uitvoeren hiervan moest de A-hond steady blijven totdat de B-hond het apport binnen had.
Daarna kon de A-hond na een schot in het bos gaan zoeken naar het konijn.
Resultaat 3 onvoldoendes. 4 Kortharen volle bak 50 punten.
Proef 2
Op de stoppel van mais stond een op afstand bestuurbare katapult (Zinger Winger) opgesteld. De B-honden moesten links een kraai apporteren. Voor de A-honden was een zeer vindingrijke proef bedacht waarbij ook het revieren van een staande hond aan bod kwam. Ruim voor het lanceren van de kraai moest de hond steady blijven en daarna het wild apporteren.
Geen onvoldoendes en 1 hond 50 punten.
Proef 3
Zowel voor de B als de A-honden een doublet met de katapult als markeer. B-voorjagers moesten in een droge sloot hun positie innemen, zoals op een duivenjacht gaat. A-honden een markeer maar diagonaal op het veld, met weer het steady zijn tijdens de uitvoering van de B-hond.
2 Onvoldoendes en 4 honden 50 punten.
Proef 4
B-honden rechts van een boomgaard een apport ophalen.
A-honden: op het schot reageren en een diep apport door de boomgaard een fazant apporteren.
1 Onvoldoende en 5 honden 50 punten. Later gewijzigd, proef 4 Eagle 50 punten.

Al met al heel leuke en uitvoerbare proeven en het weer speelde natuurlijk ook een belangrijke rol mee. Zomerse temperatuur in november met weerrecord van 17,4 graden.

Topvoorjager Jan Weijers deelde bij het bekendmaken van de punten mede dat hij heel mooi hondenwerk had gezien, maar ook het verschil met de retrievers had geconstateerd en noemde het niet stil zijn van de kortharen tijdens een proef.

Hoe leuk kunnen proeven zijn als ze in een gastvrije locatie bij Marianne en Fons worden gehouden. Tussen de middag soep met broodjes, na afloop onder het genot van een drankje een goed verzorgd winterbuffet.

Op de eerste plaats, Marianne en Fons, keurmeesters en helpers heel hartelijk dank voor de geslaagde, gezellige “De Dag van Demen”. Volgend jaar alweer de 10e “Dag van ”.
Ingezonden door Frank van de Burg