Duitse Staande Korthaar Kennel

Uitslag Dames van Demen 2013

Op zondag 2 november 2013 was weer de 8e keer de Dames van Demen. Enkele dagen ervoor hadden Ab Gieling en Wil Peek bedacht hoe de proeven moesten komen. Zodat ze voor iedereen te doen waren, wat achteraf ook zo was. ‘s Morgens om 8.30 uur arriveerden de eerste deelnemers, keurmeesters en helpers. Mooi op tijd zodat ze rustig met z’ allen koffie, thee en lekkere cake, gebakken door Joke Reukers, konden nuttigen. Om 10.30 uur begonnen de eerste proeven voor de 26 deelnemers. Die moesten flink werken in de natte en zware klei. Bij de 1e proef waren Theo Wispelweij en Huub Franken keurmeesters met 2 helpers. Bij de 2e proef Jan Weijers en Gerard Kok met 2 helpers. De koppels waren door de organisatie samen gesteld met een A en B hond.
Na de ochtend proeven was er soep en broodjes. Er werden tussendoor met 5 jonge hondjes van ongeveer 6 maanden op een ander veld wat apporteer oefeningen gedaan. Je kon zien dat ze allen talent hadden. De dummy’s werden netjes binnen gebracht. De middag proeven konden beginnen. Het begon al snel te regenen en hagelen. Maar een korthaar laat zich niet kennen en gaat gewoon door.

Voor extra afleiding bij de honden en voorjagers werd gezorgd door Henk Eggink. Die met zijn enorme fotocamera en lens prachtige foto’s heeft gemaakt. Deze zijn terug te vinden op www.fotojacht.nl.

De proeven waren om 15.00 uur klaar en iedereen ging naar binnen om op te warmen. Er werd ook een loterij gehouden voor stichting Hulphond wat weer een mooi bedrag opleverde. Jan Weijers nam nog even de dag door en hoe deze door de keurmeesters was ervaren. De prijs uitreiking werd door Bart Willems op zijn eigenwijze gedaan en tot op einde hield hij het spannend wie met de wisselbeker naar huis ging.

De uitslag:
Op de 1e plaats Ingeborg van Praag en Thekla Bleumink 309 punten
2e plaats Corrie Franken en Walter Damen 305 punten
3e plaats Henk Jan Veerbeek en Piet van de Berg 295 punten

Willie Peek had net als eerdere jaren een prijs beschikbaar gesteld. Een geschilderd portret van een hond. Deze werd gewonnen door Robert van Berkom. Die zal zeker een mooi plekje aan de wand krijgen, bedankt Willie! Er werd door de deelnemers ook gebruik gemaakt van een heerlijk stamppotten buffet met een opwarmertje. Hierbij praatte men nog gezellig na. Hierna keerden de deelnemers weer met een goed gevoel huiswaarts. Wij: Bart, Anneke, Fons, Marianne, en iedereen die heeft meegeholpen hebben een bijzondere en gezellige dag gehad met leuke en gezellige mensen.

De foto’s van deze dag kun je bekijken via deze LINK

Tot volgend jaar.