Duitse Staande Korthaar Kennel

Verslag Dames van Demen 2017

Op 5 november 2017 was de 12e Dames van Demen, dus vroeg opstaan en alles klaar zetten voor de gasten. Om 8.00 uur samen met Willie Peek de proeven uitgezet die door de keurmeesters goed gekeurd werden. De dames van de catering waren ook al druk in de weer met de koffie en de thee.

De proeven begonnen om 10.00 uur met koppels die vooraf bij elkaar waren gezet, een goede voorjager met ’n onervaren voorjager Zodat deze het een en ander kon leren op deze dag. Daardoor is het elk jaar weer ’n verrassing wie de winnaar wordt. Zo ook dit jaar.
Voor de middag was er een stralend zonnetje en was men om 12.00 uur klaar met de eerste 3 proeven.  Voor de lunch waren er broodjes met heerlijke goulashsoep gemaakt door onze vrienden, Claudia en Uwe uit Wuppertal, er werd goed van gegeten.

Om 13.30 uur werd gestart met de middag proeven, waar ook weer flink gewerkt. Helaas begon het te regen maar om 15.00 waren alle koppels klaar. Iedereen kon gaan genieten van ’n warm drankje of opwarmertje en napraten over de dag en natuurlijk over de hondjes.

We begonnen met de certificaat uitreiking op de laatste 3 plaatsen na. Om de spanning op te voeren zijn de winnaars na het winterbuffet bekend gemaakt. 
Eerst alle helpers en keurmeesters bedankt met ’n lekkere Ravensteinse Kei want zonder hen gaat zo’n dag niet.
De eerste 3 koppels werden bekend gemaakt en na vele bedankjes van onze gasten ging iedereen huiswaarts want ze moesten nog ’n eind rijden .

Het was weer genieten voor ons van deze ontspannen en gezellige dag.

1e prijs Lilian Solleveld en Thijs van Dieten

 

2e prijs Cockie van 2e prijs Cockie van Dieten en Adrian Peptine

 

3e prijs Erdien Wildeman en Karin Maatjes.

 

Foto’s van deze dag zijn voorlopig te bekijken via deze link  Foto’s Dames van Demen 2017 .
Tot en met 31 Maart 2018 blijven de foto’s hier beschikbaar. Voor degene die zelf de foto’s willen bewaren verzoeken we deze te downloaden voor eigen gebruik. De mooiste foto’s komen hier op de fotogalerij.