Duitse Staande Korthaar Kennel

Verslag Dames van Demen 2012

Op zondag 4 november 2012 was weer de Dames van Demen. Bij aankomst stond er voor iedereen de koffie en thee klaar en na een welkomwoord van Bart gingen de voorjagers achter de 3 keurmeesters te weten Jan Weijers , Huub Franken , Theo Wispelweij en de helpers het veld in naar de proeven. Er werd in koppels gewerkt die door de organisatie samen gesteld waren, een A hond met een B/C hond. Het was een verassing met wie je gekoppeld werd maar iedereen was blij met zijn maatje voor die dag.

Voor de middag waren er 2 leuke proeven uitgezet , die voor iedereen goed te doen waren. Daarna was er een lunchpauze met soep en broodjes, gingen de 24 honden met hun baasje op pad voor de laatste 2 proeven. Helaas ging het bij de laatste proef regenen dus snel de regenkleding aan en verder. Voldaan liep iedereen terug naar de behaaglijke verwarmde ruimte om onder het genot van de bekende hartverwarmers met elkaar de ervaringen te delen.

Tevens was er een loterij en met de pet rond gegaan voor stichting Hulphond Nederland waarna er een mooi bedrag kon worden afgedragen.

Keurmeester Jan Weijers vertelde geanimeerd de bevindingen van de dag en concludeerde dat er vooral ’s middags goed gewerkt was.

Dan ….. de prijsuitreiking. Er waren prachtige bekers voor de drie hoog geplaatste en de inmiddels bekende wisseltrofee voor het beste koppel.

Wedstrijdleider Bart Willems deed dit zeer enthousiast en wist het tot het laatste zeer spannend te houden. Aan de ervaringsdeskundige Vincent Reukers werd gevraagd om de uitslag te voorspellen en zijn voorspelling bleek inderdaad te kloppen.

Op de 3e plaats eindigde koppel Erwin Kok met Tara en Geertje Windt met Jente , ex aequo met koppel Henk Eggink met Luna en Rita Geerdink met Luna beide, met 345 punten.

Op de 2e plaats koppel Willie Peek met Eagle en Wil Peek met Yoica ( 9 maanden oud ), met 355 punten.

Op de 1e plaats koppel Ingeborg van Praag met Noa en Fons de Vocht met Dajenne ( 2 zwartschimmels ) de titel Memorial ” de Dames van Demen” 2012 en de prachtige wisseltrofee te veroveren, met 375 punten.

Aan het einde van deze dag was er nog een heerlijk stamppot buffet, waarna iedereen voldaan naar huis af reisde.

Het was een bijzondere dag waar sportieve prestaties en gezelligheid hand in hand gingen. De inzet van de organisatoren Anneke en Bart samen met Fons en Marianne en bij gestaan door vele vrijwilligers, mag in deze tijd bijzonder genoemd worden.
Het was weer een gezellige dag op 4 november.

1e Prijs                                                                                                                   2e Prijs

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.