Duitse Staande Korthaar Kennel

Uitslag en verslag Dames van Demen 2016

06 november 2016 11e Dames van Demen

De zondag begon met zon en kou,in de namiddag met wat regen dat kon de korthaar liefhebbers er niet van weerhouden naar het dorpje Demen langs de Maas af te reizen. Na eerst koffie ,thee met lekkere zelfgebakken cake van Joke te hebben genuttigd en de voorjagers zijn koppelgenoot had gevonden konden ze om 10.00 uur beginnen met de proeven. Dit jaar was er ’n andere opzet bij de Dames van Demen wat betreft de proeven, ipv 4 waren er nu 6 en naderhand bleek dat de voorjagers en publiek zeer te spreken waren over deze opzet. De proeven waren goed te doen voor de hondjes, de jongste was 10 maanden en de oudste 10 jaar. Er werd met dummy’s en wild gewerkt. De jonge hondjes met minder ervaring gebruikte dummy’s zodat er geen druk gelegd werd op de hondjes, zodat deze het wild niet kunnen aansnijden met alle gevolgen van dien.

Proef 1)
De voorjager met de hond stond op de maasdijk en na 2 schoten viel er ’n markeer en een blind apport waarbij de hond door de heg moest om te apporteren.

Proef 2)
De eerste  hond moest ’n markeer ophalen en de tweede hond moest in ’n singel op schot ’n apport opzoeken.

Proef 3)
Er werd links en rechts geschoten voor markeer apporten waarbij de eerste hond over de sloot moest en daarna over schapengaas. Voor de jonge hondjes was dit nieuw maar met ’n beetje hulp lukte dat. De tweede hond moest over de sloot rechts een apport ophalen.
In de middagpauze was er voor iedereen broodjes met soep en koffie of thee ondertussen werden de volgende proeven uitgezet.

Proef 4)
Op 70 meter werd er met de singerwinger een apport weggeschoten en voor de andere hond lag er ‘n blind apport vlak bij de singerwinger. De jonge kortharen waren nieuwsgierig en gingen eerst naar het apparaat kijken, maar kwamen wel terug met het apport.

Proef 5)
In een pruimenboomgaard stonden de voorjagers met hond op post waarna er een schot viel, de hond moest diagonaal 80 meter ver. De eerste hond mocht het appport halen en bij terugkomst van de hond viel er nog ’n schot en de tweede hond mocht dan het apport ophalen. Bij deze proef viel op dat de honden en hun voorjagers het bijzonder goed deden aangezien de hoge punten die behaald werden.

Proef 6)
Op 50 meter lag ’n blind apport maar eerst moest er ’n sloot en greppel over waar onder de struiken het apport lag. De andere hond moest op schot 130 meter een apport ophalen en moest daarbij ook over de sloot de appelboomgaard in voor het apport.

Na de proeven konden de voorjagers en publiek in de garage een opwarmertje, bier en fris genieten en napraten. De proeven uitzetters Ab en Willie, keurmeesters Theo ,Huub en Gerard , helpers Rita, Carry, Gerrit, Edwin, Mat en John . Duizendpoot in de catering Mw.van de Wijst, Administratie en certificaten Henk,  werden bedankt met ’n lekker Ravenstein’s Keinderkupke. Voor degene die betaald hadden was er nog ’n winterbuffet, daarna ging iedereen voldaan naar huis.

Het winnaarskoppel Karin Captein en Erwin met 578 punten

Tweede prijs: koppel Theo Megens en Thijs van Dieten     550 punten

 Derde prijs: koppel Frank van de Burg en Marc de Jongh    538 punten.

Voor een impressie www.omroepwalraven.nl uitzending gemist 18-11-2016