Duitse Staande Korthaar Kennel

Onze honden

Cora1Cora

Onze 1e korthaar in 1977 Cora van 1 jaar oud was ’n herplaatsing i.v.m. ziekte van zijn baasje.

Zij is verder opgegroeid met onze zoon Sjoerd. Ze had een heel zacht karakter , heel gehoorzaam en toch passievol.

Waar Sjoerd was daar was ook Cora en andersom. Ze is 14,5 jaar geworden.

Scan0007Noeska

Noeska geboren in 1990 zonder stamboom kwam als pup bij ons, ze was de kleinste uit het nest van 15 pups. In het begin was ze nogal angstig maar dat ging snel over. Ze ging nogal ’n keer naar de boerderij van de buren met Sjoerd, kon ze muizen vangen bij de voerkuil daar was ze gek op.

De buren hadden er plezier in als ze bezig was. Vrienden was ze ook met de koeien en schapen omdat ze mee brokken mocht eten. Ook mocht ze de tems uitlikken na het melken van de koeien, misschien dat ze daarom 16.5 jaar mocht worden.

Het is altijd een zeer actieve korthaar geweest,.

 

 

 

SilkeSilke

Silke van het Hertenland, Vader Falco van het Hertenland en moeder Chita van Siberie geboren 01-10-1997. Zij kwam ook als pup bij ons 14 weken. Deze keer met stamboom.

Zij had ook ’n heel zacht karakter maar liefst werken. Daarom gingen we naar de jachthonden training om te kijken wat het zou worden. Met haar hebben we ook ’n KNJV proef gelopen en ’n mooi B-diploma behaald.

Ook is ze veel mee op jacht geweest met haar baasje, want zelfs daat luisterde ze goed.

Zij is helaas maar 7 jaar mogen worden.

 

 

 

 

 

 

Dajenne eigenschappen 1 (2)Donja

Onze 1e zwart schimmel met platen Donja van Nowoje Wremja vader Elko vom Habichtsberg moeder Vita van Nowoje Wremja geboren 08-04-2001, komt uit ’n Duitse lijn. Deze is ook weer bijzonder lief en karakter vol. Exterieur internationaal kampioen en heeft alle diploma’s KNJV behaald waarvan enkele keren ook met bekers naar huis ging baasje zeer trots. Haar grootste passie is toch het jagen, ja zelfs de jachtmeester vond haar ’n super jachthond. Ze heeft heel veel wild maar ook vossen binnen gebracht. Donja is op 15-02-2016 op bijna 15 jarige leeftijd overleden.

 

 

Dajenne nestinformatieDajenne

Dajenne Kelly’s Black Favoriete ook weer zwart schimmel vader Scott Kelly’s Black Fovoriete moeder Bonita Kelly’s Black Favoriete geboren 10-07-2008. Deze komt uit ’n Nederlandse en Duitse lijn. Dajenne had een bijzondere slechte start, ze werd gebeten door ’n andere hond toen ze 12 weken was.Ze is helaas aan een oog blind gebleven, maar dat heeft haar niets in de weg gelegd om dat te doen waar ze voor geboren is. We konden een nieuwe pup krijgen van de fokker maar dat mocht niet van de jachtmeester. Het baasje mocht dan niet meer mee op jacht. Knop omgezet en gaan trainen met als gevolg het 1e jaar 3 B-diploma’s en met 3 jaar A diploma , daarna ook nog de MAPS B en A behaald. Dajenne heeft meer passie voor de jacht als voor wedstrijden. Zij is zeer lief voor kinderen en daar is ze ook meestal te vinden als die in de buurt zijn. Op de camping zijn ook altijd kinderen bij onze caravan. Ze is nu 7 jaar en hopelijk nog lang bij ons.

Behaalde proeven

2009: Voor- en Najaarsproef behaald
2009: 3 KNJV B-diploma’s
2010: 3 KNJV B-diploma’s
2010: 1 KNJV B-MAP diploma
2011: 1 KNJV B-diploma
2011: 2 KNJV A-diploma’s (2e en1e prijs)
2012: Groene Wellen Lunteren 1e prijs
2012: Dames van Demen koppelwedstrijd 1e prijs
2014: 10-10-2014 MAP A Rha

Exterieur: ZG
Gezondheid: HD-A Norbertwaarde 40 EBJ vrij.

Reya2 009 HomeReya

Festa ( roepnaam Reya ) van de Haorlose Hei zwart schimmel met platen,vader Venus van Neuarenberg moeder Walli 11 von Neuarenberg geboren 19-04-2015. Reya komt uit ’n Duitse lijn. We zijn met haar de puppytraining begonnen bij Regio 3 in de Achterhoek en nu de jonge honden training. De passie zit er nu al in, het ziet er veelbelovend uit. Het is ’n echte donderstraal maar er moet wat in zitten. De tijd zal het leren.

Behaalde proeven:
31-07-2017 Markelo SJP C diploma
09-09-2017 Vught SJp B diploma 

Gezondheid:
HD A Norbertwaarde 40
EJB vrij
Willebrand ll vrij
DNA profiel aanwezig

Show:
1U CAC CACIB