Duitse Staande Korthaar Kennel

Eigenschappen

De Duitse Staande Korthaar is stijlvol en adelijk, een echte jachthond maar ook een prima gezinshond, een echte vrijdoos die zich graag met een zucht van welbehagen tegen zijn baas aanvlijdt. De korthaar een duitse staande hond met uitstekende jachtkwaliteiten en een veelzijdigheid. Behalve goed opsporen en voorstaan van wild is hij goed in zweetwerk en apporteren , zowel van veer en haarwild gaat hem goed af. Daarnaast is hij absoluut niet behebt met watervrees. Tel daarbij zijn uithouding, en doorzettingsvermogen en zijn grote snelheid op en je hebt een zeer breed inzetbare jachthond. Die door veel jagers op de juiste waarden wordt geschat.
Toch worden de meeste duitse staande kortharen in ons land niet voor de jacht gehouden,maar gewoon in een gezinnetje als huishond. Een plek waar hij overigens uitstekend voldoet, mits er rekening wordt gehouden met zijn grote behoefte aan beweging. Ook met kinderen kan de duitse staande korthaar zeer goed en rustig overweg, en zijn dan ook wel te vinden voor spelletjes met kinderen.

De beste baas voor de duitse staande korthaar is dan ook een baas die beschikt over een flinke portie natuurlijk overwicht. De duitse staande korthaar is een intelligente hond, die vaak genoeg heeft aan een half woord. Hij is in het bezit van een behoorlijk inschattinsgvermogen en lijkt soms al te weten wat de baas wil nog voordat die het de hond kenbaar heeft gemaakt.
Met andere honden gaat het de duitse staande korthaar goed om , als hij tenminste zijn socialisatieperiode goed is verlopen en hij voldoende met andere honden kennis heeft kunnen maken. Duitse staande kortharen zijn niet wantrouwig van aard maar beschikken ze vaak wel over een goed ontwikkelde territorium drift waardoor ze meestal ook als waakhond goed voldoen. Onze ervaring is dat ze van alle markten thuis zijn en zeer lief.

Verzorging:
Kortharen hebben weinig verzorging nodig door hun korte haren.
Hooguit als ze verharen ( 2x per jaar ) kun je met een borstel de losse haren eruit borstelen.

Dajenne eigenschappen 1 (1) Dajenne eigenschappen 1 (2)