Duitse Staande Korthaar Kennel

10e Dames van Demen op 1 november 2015

Op deze zonovergoten zondag met 18 graden waren er 34 kortharen aangemeld. Bij aankomst stond de koffie en thee met heerlijk eigengebakken cake van Joke klaar, en werden de koppels ingedeeld. Elke deelnemer kreeg ook nog een tas met wat lekkers voor de hond van dierenvoeders DeLeeuw. Om 10.00 uur ging iedereen het veld in voor de ochtend proeven, die uitgezet waren door Ab en Willie.

Proef 1:
Voor de C honden was er een markeer apport op 70 meter met dummy, de B honden
hadden een verloren zoek apport ( konijn ) op schot in een houtsingel. De A honden hadden een verloren zoek apport (konijn) en ’n verloren apport van ’n vosdummy in een hoogstam appelboomgaard waarbij ze onder prikkeldraad door moesten.

Proef 2 :
De C honden hadden een stadines proef waarbij de voorjager ongeveer 50 meter terug ging en op zijn plaats ging staan waarna hij de hond moest in fluiten. Na het influiten werd er ’n dummy opgegooid en de hond mocht deze apporteren. De B honden hadden 2 markeer apporten ( kraai ) op 70 meter in het bietenveld. De A honden hadden ook 1 markeer ( kraai ) in het bietenveld en ’n sleep van ’n haas.
Om 12.45 uur was het middag pauze met ’n kop soep en ’n broodje waarna om 13.45 uur de middagproeven begonnen.

Proef 3:
De C en B honden moesten een walk-up lopen over de maïsstoppels en aan het einde werd er geschoten waarna voor de C hond een dummy werd opgegooid en deze mochten apporteren . Voor de B honden was er ’n markeer ( eend )op 100 meter waarbij ze over ’n  sloot moesten om ’n eend op te halen. De A honden moesten een markeer apport ( eend ) halen en ’n verloren zoek doen in de Hoogstam boomgaard.

Proef 4:
De C honden moesten ’n verloren zoek doen( dummy )en de B honden ( konijn ) in De appelboomgaard. De A honden hadden ’n verloren zoek ( konijn )en een sleep van een gans op een weiland.

Om 16.30 uur waren de proeven klaar waarna de voorjagers, helpers, keurmeesters en publiek naar
de garage van Fons en Marianne gingen, waar voor iedereen ‘n borrel , glaasje fris of ’n biertje klaar stond. Ondertussen werd er ’n loterij gehouden voor stichting Hulphond. Na de verloting werden de certificaten uitgereikt aan de voorjagers, die waren ontworpen en gemaakt door Henk Eggink ( bedankt Henk ) tot de 4e prijs. Nadat de keurmeesters en helpers waren bedankt was het grote moment aangekomen. Er waren 5 dames en 1 heer die in de prijzen zijn gevallen.

De 1e prijs voor koppel Henny Brocken met Hasel en Theo Megens met Andor, tevens voor hen ook de wisselbeker.
De 2e prijs voor koppel Toy de Rooij met Saartje en Ellen Otten met Hiske.
De 3e prijs voor koppel Erdien Wildeman met Jula en Wil Peek met Yoika.

Na een heerlijk winterbuffet en nog wat na kletsen ging iedereen moe en voldaan huiswaarts. Mensen hopelijk weer tot volgend jaar.