Korthaar Demen

Duitse Staande Korthaar Kennel

Pups verwacht

Begin Januari 2019 verwachten wij pups van:
Reya van de Hoarlse Hei en Eros vom Hirschenacker

 

 

Verslag Dames van Demen 2017

Op 5 november 2017 was de 12e Dames van Demen, dus vroeg opstaan en alles klaar zetten voor de gasten. Om 8.00 uur samen met Willie Peek de proeven uitgezet die door de keurmeesters goed gekeurd werden. De dames van de catering waren ook al druk in de weer met de koffie en de thee.

De proeven begonnen om 10.00 uur met koppels die vooraf bij elkaar waren gezet, een goede voorjager met ’n onervaren voorjager Zodat deze het een en ander kon leren op deze dag. Daardoor is het elk jaar weer ’n verrassing wie de winnaar wordt. Zo ook dit jaar.
Voor de middag was er een stralend zonnetje en was men om 12.00 uur klaar met de eerste 3 proeven.  Voor de lunch waren er broodjes met heerlijke goulashsoep gemaakt door onze vrienden, Claudia en Uwe uit Wuppertal, er werd goed van gegeten.

Om 13.30 uur werd gestart met de middag proeven, waar ook weer flink gewerkt. Helaas begon het te regen maar om 15.00 waren alle koppels klaar. Iedereen kon gaan genieten van ’n warm drankje of opwarmertje en napraten over de dag en natuurlijk over de hondjes.

We begonnen met de certificaat uitreiking op de laatste 3 plaatsen na. Om de spanning op te voeren zijn de winnaars na het winterbuffet bekend gemaakt. 
Eerst alle helpers en keurmeesters bedankt met ’n lekkere Ravensteinse Kei want zonder hen gaat zo’n dag niet.
De eerste 3 koppels werden bekend gemaakt en na vele bedankjes van onze gasten ging iedereen huiswaarts want ze moesten nog ’n eind rijden .

Het was weer genieten voor ons van deze ontspannen en gezellige dag.

1e prijs Lilian Solleveld en Thijs van Dieten

 

2e prijs Cockie van 2e prijs Cockie van Dieten en Adrian Peptine

 

3e prijs Erdien Wildeman en Karin Maatjes.

 

Foto’s van deze dag zijn voorlopig te bekijken via deze link  Foto’s Dames van Demen 2017 .
Tot en met 31 Maart 2018 blijven de foto’s hier beschikbaar. Voor degene die zelf de foto’s willen bewaren verzoeken we deze te downloaden voor eigen gebruik. De mooiste foto’s komen hier op de fotogalerij. 

Aankondiging Dames van Demen 2017

 

Op 5 november 2017 organiseren we ons evenement ‘ Dames van Demen’   weer. 
 
‘Dames van Demen’ is een wedstrijd, die inmiddels voor de 12e keer wordt gehouden. Een gezellige dag, met enkel kortharen. Er wordt die dag in koppels gewerkt, met wild en met dummy’s.Om 9.30 uur beginnen we met koffie en thee. Ondertussen worden dan de koppels bekend gemaakt. Om 10.00 uur gaan we beginnen met 2 proeven. Hierna is het middagpauze en is er voor iedereen broodjes en soep. Na de middagpauze doen we nog 2 proeven.

Toeschouwers in elke leeftijd zijn deze dag natuurlijk welkom! Na afloop drinken we met z’n allen nog gezellig koffie, thee en een borrel en is er de gelegenheid om na te kletsen met elkaar. Ondertussen zal de prijsuitreiking gehouden worden en als afsluiting van de dag wordt er weer een winterbuffet geserveerd.

De kosten voor deze dag bedragen € 22,00 per persoon (alles inbegrepen). Mocht je willen deelnemen, dan graag voor 31 oktober 2017 aanmelden. Als je met meerdere personen komt en deze willen ook gebruik maken van het winterbuffet dan zijn de kosten € 17,50 per extra persoon. Ook graag deze aanmelden voor 31 oktober i.v.m het bestellen van het winterbuffet.

Aanmelden kan via e-mail bij:
mdevocht@taxidevocht.nl of info@korthaardemen.nl
met vermelding van: naam, leeftijd, niveau van de hond en tevens de naam van de voorjager.

Wil je meer informatie over dit gezellige evenement, dan kun je altijd contact opnemen met ons via bovengenoemd e-mailadres of op
06-51271486 of 06-10751869.

Voor een sfeerimpressie van voorgaande jaargangen kun je een kijkje nemen op onze website www.korthaardemen.nl.

We gaan er met z’n allen een gezellige dag van maken!

Fons en Marianne de Vocht